Beste klanten, vraag nu uw offerte aan en wij contacteren u binnen de 48u. Kom gerust eens langs en bezoek onze overdekte showroom van 3000m².

Blog

28-11-2016 - Tips

Hoe onderhoud ik mijn veranda ?

De aankoop van een veranda is een investering, daarom raden wij u aan deze regelmatig te onderhouden, zodat u het natuurlijk verouderingsproces zo lang mogelijk kan beperken in de tijd.

Ontdek hieronder onze gedetailleerde raadgevingen die u informeren hoe u uw veranda kan beschermen tegen vervuiling.

Het reinigen van de veranda in functie van de gebruikte materialen

Het onderhoud van uw aluminium veranda

Aluminium vraagt op zich weinig onderhoud. De beste manier om uw aluminium veranda mooi te houden, is ze regelmatig reinigen met lauw zeepwater (bij voorkeur een zachte detergent, zonder ammoniak).

Het onderhoud van uw houten veranda

Veranclassic gebruikt enkel hoogwaardig exotisch hout voor de veranda’s. Dit eerste keuze hout is bestand tegen vuil en zal niet rotten na verloop van tijd.

Toch is het belangrijk dat u het hout van de veranda preventief onderhoudt. Wacht niet tot u eventuele tekenen van schade aan uw constructie opmerkt, dit om te vermijden dat u extra werk creërt. Wij raden u aan om eerst een grondlaag Woodair Primer op het onbehandelde hout aan te brengen en daarna een beschermende laag olie Woodair. Deze behandeling zal het hout voeden, zodat het veel langer mooi blijft, dit wordt best om de 4 - 5 jaar herhaald. U kunt opteren om een neutrale, half-transparante of dekkende olie aan te brengen, geheel volgens uw smaak.

Het onderhoud van het glas

Het onderhoud van een veranda beperkt zich echter niet alleen tot de structuur. Het is belangrijk om het dak van de veranda te reinigen, zodat u ten volle kan genieten van het licht dat door het dak naar binnen valt. Het dak is immers het eerste slachtoffer van weer en wind, bladeren en ander vuil.

De eenvoudigste en minst gevaarlijke manier om uw dak te reinigen, is met een tuinslang, die het meeste vuil zal verwijderen. Indien er alsnog mos of vuil te verwijderen is, kunt u best een telescopische sponsborstel en zeepwater gebruiken.

Het onderhoud van de rails van uw veranda

Om de goede werking van de schuifdeuren en rails in de tijd te behouden, raden wij u ten stelligste aan om regelmatig met een stofzuiger het stof en eventuele steentjes weg te zuigen.

Het reinigen van de goot

Het reinigen van de goten wordt dikwijls uit het oog verloren, hoewel dit één van de belangrijkste elementen van uw veranda is. Indien deze verstopt zijn, zal het water blijven staan en kunt u last hebben van waterinfiltratie. Het is zéér belangrijk om regelmatig de goten uit te kuisen : eerst alle bladeren en vuil uit de goot verwijderen en daarna met een hogedrukreiniger de goot en de afvoer te reinigen, zodat eventueel mos ook weggespoeld wordt.

Tips