Vanaf 2023 zullen onze twee bekende merknamen Veranclassic en Poolhouse Plaza overvleugeld worden door een nieuwe naam en zullen wij naar buiten komen als Ostyn Home & Outdoor Extensions. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een nieuw tijdperk én een nieuwe site ostyn.be

Blog

28-11-2016 - Tips

Onze houtsoorten

Veranclassic houdt van hout! Voor de realisatie van onze tuinconstructiespoolhouses of veranda’s, zijn wij steeds in staat u een brede selectie van diverse houtsoorten aan te bieden.

Ontdek hieronder de voornaamste kwaliteitsvolle houtsoorten, zorgvuldig geselecteerd en met de beste eigenschappen, zowel op het vlak van isolatie, duurzaamheid en onderhoud.

Afrormosia

Afrormosia is een zeer harde Afrikaanse houtsoort, met een goudbruine kleur. Afrormosia is bij uitstek de meest gebruikte houtsoort voor onze poolhouses en veranda’s en dit door zijn uitzonderlijke kwaliteit. Sterker nog, deze houtsoort is ideaal voor buitenschrijnwerk. Deze prachtige natuurlijke structuur geeft een mooie uitstraling aan uw constructie.

Padoek

Padoek is een hardhout uit Centraal- en West-Afrika en heeft een koraalrode tot paars-bruine kleur.

Moabi

Moabi is een hardhout uit Centraal- en West-Afrika en heeft een bruinachtige roze tot donkerrode kleur. 

Iroko

Iroko is een hardhout uit Midden- en West-Afrika en heeft een geelbruine kleur. 

Ceder

Ceder is een naaldhout uit Canada en heeft een lichtgele kleur. Door zijn duurzaamheid en lichte gewicht wordt het hout voornamelijk gebruikt als timmerhout, voor profielen en lichte structuren.

Rode Noorse Den (Grenenhout)

Zoals de naam al doet vermoeden, komt de Rode Noorse Den uit de Noordelijke bossen van Finland, Noorwegen en Zweden. Dit hout is steviger en heeft een hogere duurzaamheid dankzij zijn tragere groei in de Noordelijke gebieden. Bovendien kan dit hout autoclaaf behandeld worden. Dit is een grondige impregnatiebehandeling om biologische infecties (komende van insecten en schimmels), verantwoordelijk voor de verrotting van het hout, tegen te gaan. Met deze behandeling garanderen wij een zeer lange levensduur en kunnen wij 20 jaar garantie bieden op onze tuinconstructies in geïmpregneerd grenenhout.

Thermowood Grenen

Thermowood Grenen is thermisch behandeld dennenhout. Door de langdurige verhitting krijgt dit hout een mooie donkerbruine kleur en is het goed beschermd tegen vocht, schimmels en insecten. Het verhittingsproces vermindert immers het vochtpercentage en verandert de celstructuur en houtsamenstelling van het dennenhout waardoor insecten Thermowood niet meer interessant vinden. Ook Thermowood vergrijst mooi na verloop van tijd. 

Thermowood Ayous

Ayous is een tropische houtsoort uit Centraal- & West-Afrika. Door de thermische behandeling (langdurige verhitting in een speciale oven) wordt dit hout licht en stabiel. Dankzij de gevolgen van het verhittingsproces is Thermowood Ayous goed beschermd tegen vocht, schimmels en insecten. De originele geelbruine kleur van het Thermowood Ayous vergrijst heel mooi na verloop van tijd. 

Hout onderhouden

Hout is en blijft natuurlijk een levend organisme dat na verloop van tijd sowieso vergrijst. Door de weersomstandigheden of de oriëntatie van uw constructie kunnen er ook barstjes of watersporen verschijnen op het hout. Een regelmatig onderhoud van uw constructie is dus zeker ook een aanrader als u zo lang mogelijk wil genieten van uw project. Meer info over het onderhoud van uw constructie vindt u hier

Tips