Blog

28-11-2016 - Tips

Onze houtsoorten

Bij Veranclassic houdt men van hout! Voor de realisatie van onze tuinconstructiespoolhouses of veranda’s, zijn wij steeds in staat u een brede selectie van diverse houtsoorten aan te bieden.

Ontdek hieronder de voornaamste kwaliteitsvolle houtsoorten, zorgvuldig geselecteerd en met de beste eigenschappen, zowel op het vlak van isolatie, duurzaamheid en onderhoud.

Afrormosia

Afrormosia is een zeer harde Afrikaanse houtsoort, met een goudbruine kleur. Afrormosia is bij uitstek de meest gebruikte houtsoort voor onze poolhouses en veranda’s en dit door zijn uitzonderlijke kwaliteit. Sterker nog, deze houtsoort is ideaal voor buitenschrijnwerk. Deze prachtige natuurlijke structuur geeft een mooie uitstraling aan uw constructie.

Padoek

Padoek is een hardhout uit Centraal- en West-Afrika en heeft een koraalrode tot paars-bruine kleur.

Moabi

Moabi is een hardhout uit Centraal- en West-Afrika en heeft een bruinachtige roze tot donkerrode kleur. 

Iroko

Iroko is een hardhout uit Midden- en West-Afrika en heeft een geelbruine kleur. 

Ceder

Ceder is een naaldhout uit Canada en heeft een lichtgele kleur. Door zijn duurzaamheid en lichte gewicht wordt het hout voornamelijk gebruikt als timmerhout, voor profielen en lichte structuren.

Rode Noorse Den

Zoals de naam al doet vermoeden, komt de Rode Noorse Den uit de Noordelijke bossen van Finland, Noorwegen en Zweden. Dit hout is steviger en heeft een hogere duurzaamheid dankzij zijn tragere groei in de Noordelijke gebieden. Bovendien kan dit hout autoclaaf behandeld worden. Dit is een grondige impregnatiebehandeling om biologische infecties (komende van insecten en schimmels), verantwoordelijk voor de verrotting van het hout, tegen te gaan. Met deze behandeling garanderen wij een zeer lange levensduur zonder enig onderhoud. Om deze reden biedt Veranclassic 20 jaar garantie op haar tuinconstructies.

Tips