Beste klanten, vraag nu uw offerte aan en wij contacteren u binnen de 48u. Kom gerust eens langs en bezoek onze overdekte showroom van 3000m².

Blog

13-04-2016 - Tips

VeranMassiV : innovatie en duurzaamheid gaan hand in hand

VeranMassiV is een innovatief bouwproduct dat toelaat om snel, eenvoudig en efficiënt met massief hout te bouwen. VeranMassiV is innoverend omdat het toelaat massieve houten balken aan mekaar te schakelen tot panelen die onder alle omstandigheden vormvast en luchtdicht blijven, zonder daarbij gebruik te moeten maken van omwikkelende folies. Met 1 type balk worden vloeren, wanden en daken aan mekaar gekoppeld tot een luchtdichte ruwbouw. Dit leidt tot een verbetering van het bouwproces en maakt ook kleinere projecten rendabel. De ruwbouw aan de binnenzijde oogt mooi, is warm, comfortabel en onmiddellijk bewoonbaar. De afwerkingskosten zijn miniem en kunnen gespreid worden in de tijd. 

Bovendien kan VeranMassiV zowel in een atelier worden geprefabriceerd, als ook eenvoudigweg op de werf worden samengeschakeld.  De VeranMassiV balk is voor de schrijnwerker wat de baksteen voor de metser is.  Het gevolg is dat bouwen, verbouwen, en in-, op- en aanbouwen met VeranMassiV duurzamer, vlugger en voordeliger wordt. Ook in stedelijke omgeving kan nu gemakkelijker met hout gebouwd worden en kan de ecologische voetafdruk er drastisch verlaagd worden. Per m³ massieve houtbouw wordt 2 ton CO2 uitstoot vermeden. Er is dus ook een meerwaarde op het vlak van duurzaamheid. 

 
Voor Yvan Ostyn, zaakvoerder Veranclassic, is VeranMassiV een interessante uitdaging. “Het voordeel van VeranMassiV is dat er in fases kan gewerkt worden. Veranclassic zorgt voor de plaatsing van een massieve houtbouw die volgens eigen budget en timing kan afgewerkt worden. Zo kan de klant de afwerkingkosten verspreiden over een bepaalde periode om zo zijn droomproject te realiseren.”
 
Voor Wolfgang Verraes, bedenker van Systimber: “Wij zijn verheugd dat Veranclassic heeft gekozen voor Systimber technologie voor haar nieuwe VeranMassiV assortiment.  De naam Veranclassic staat reeds meer dan 20 jaar synoniem met kwaliteit in service en uitvoering, wat van cruciaal belang is bij het vermarkten van een nieuw bouwsysteem.  We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Yvan en zijn team VeranMassiV tot een succesverhaal zullen uitbouwen!”
 
Tips