Vanaf 2023 zullen onze twee bekende merknamen Veranclassic en Poolhouse Plaza overvleugeld worden door een nieuwe naam en zullen wij naar buiten komen als Ostyn Home & Outdoor Extensions. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een nieuw tijdperk én een nieuwe site ostyn.be

Veelgestelde vragen

Hebt u ooit gemerkt dat er nevel verschijnt op de ramen van uw woning, uw veranda, uw pool house of uw woonuitbreiding wanneer u een douche neemt, de vaat doet, de thermostaat aanzet of zelfs ademhaalt? Al deze activiteiten genereren het fenomeen van condensatie binnen uw woning. Condensatie is een verschijnsel dat onder meer de overgang van een damptoestand naar een vloeistoftoestand aanduidt, waarbij waterdruppels of nevel worden gevormd op koude oppervlakten. In het dagelijks leven is vochtigheid soms een echt probleem maar hoe kan u de condensatie tot een minimum beperken?

Bij Veranclassic werken wij enkel met duurzame & kwalitatieve materialen zodat u lang van uw aankoop kan genieten. Maar net zoals bij alle producten die intensief gebruikt worden en onderhevig zijn aan de weersomstandigheden, is een regelmatig onderhoud van belang. Wij geven u alvast enkele tips mee hoe u uw constructie best onderhoudt zodat u nog langer kan genieten van uw project! 

Deze treden op wanneer tussen 2 aangrenzende zones in eenzelfde glasblad grote temperatuurverschil optreden. 

Veranclassic schept graag wat duidelijkheid met betrekking tot de noodzaak of verplichting van een bouwvergunning of een meldingsplicht voor uw tuinhuizen, carports, garages, veranda's of pergolas. Hieronder vindt u een overzicht van de situatie in België opgedeeld volgens de verschillende regio's:

De gegevens op deze website zijn louter informatief. Zij vormen geen juridisch advies. De wet evolueert en de gemeenten hebben het recht hun regelgeving aan te passen. Gelieve zich steeds te wenden tot uw gemeente wanneer u info over een bouwvergunning wenst.

Veranclassic helpt u ook graag wegwijs door het bos van BTW-tarieven die gelden voor de verwezelijking van uw veranda, pergola, tuinhuis, carport, houten garage of chalet. Hieronder een korte samenvatting van de gangbare BTW-tarieven in België:

Voor meer informatie over de voordelen en noodzakelijke producten voor het winterklaar maken van uw zwembadwater, verwijzen wij u naar de pdf in bijlage.  

U wilt uw zwembad klaar maken voor het nieuwe seizoen, uw zwembadwater onderhouden of u bent op zoek naar zwembadaccessoires? Dan vindt u via onderstaande link een brochure met alle mogelijke informatie over:

  • De waterkwaliteit
  • Het opstarten van het zwembadwater
  • Het onderhouden van goede waterkwaliteit
  • Het oplossen van acute problemen
  • Handige zwembadaccessoires  

Als de deur van uw tuinhuis of blokhut klemt, dan dient u de instructies te volgen die u op onderstaande documenten vindt. U hoeft er enkel op te klikken om het bestand te openen.

Voor het onderhoud van onze veranda's en pergola's in de Moabi-hout raden wij een aantal producten aan. U kan de fiches raadplegen door op de onderstaande links te klikken.

Voor het onderhoud van onze tuinhuizen, carports, houten garages, chalets of cottages raden wij een aantal producten aan. U kan de fiches raadplegen door op de onderstaande links te klikken.