Veelgestelde vragen

In onderstaand document geven we u graag een aantal tips en richtlijnen om in de beste omstandigheden van uw constructie te kunnen genieten. De gebruikte materialen hebben specifieke eigenschappen die een aangepast onderhoud vereisen. Dankzij de info in dit document kunt u de levensduur van uw constructie gevoelig verhogen en optimaal van uw aankoop genieten.

Deze treden op wanneer tussen 2 aangrenzende zones in eenzelfde glasblad grote temperatuurverschil optreden. 

Veranclassic schept graag wat duidelijkheid met betrekking tot de noodzaak of verplichting van een bouwvergunning of een meldingsplicht voor uw tuinhuizen, carports, garages, veranda's of pergolas. Hieronder vindt u een overzicht van de situatie in België opgedeeld volgens de verschillende regio's:

De gegevens op deze website zijn louter informatief. Zij vormen geen juridisch advies. De wet evolueert en de gemeenten hebben het recht hun regelgeving aan te passen. Gelieve zich steeds te wenden tot uw gemeente wanneer u info over een bouwvergunning wenst.

Veranclassic helpt u ook graag wegwijs door het bos van BTW-tarieven die gelden voor de verwezelijking van uw veranda, pergola, tuinhuis, carport, houten garage of chalet. Hieronder een korte samenvatting van de gangbare BTW-tarieven in België:

Voor meer informatie over de voordelen en noodzakelijke producten voor het winterklaar maken van uw zwembadwater, verwijzen wij u naar de pdf in bijlage.  

U wilt uw zwembad klaar maken voor het nieuwe seizoen, uw zwembadwater onderhouden of u bent op zoek naar zwembadaccessoires? Dan vindt u via onderstaande link een brochure met alle mogelijke informatie over:

  • De waterkwaliteit
  • Het opstarten van het zwembadwater
  • Het onderhouden van goede waterkwaliteit
  • Het oplossen van acute problemen
  • Handige zwembadaccessoires  

Als de deur van uw tuinhuis of blokhut klemt, dan dient u de instructies te volgen die u op onderstaande documenten vindt. U hoeft er enkel op te klikken om het bestand te openen.

Voor het onderhoud van onze veranda's en pergola's in de Moabi-hout raden wij een aantal producten aan. U kan de fiches raadplegen door op de onderstaande links te klikken.

Voor het onderhoud van onze tuinhuizen, carports, houten garages, chalets of cottages raden wij een aantal producten aan. U kan de fiches raadplegen door op de onderstaande links te klikken.